سردیس ابوالفضل بیهقی کد SCD-058
ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی (زاده ۳۷۰ ه. ش ۹۹۵ در روستای حارثآباد از توابع سبزوار امروزی، درگذشته ۴۵۶ ه. ش ۱۰۷۷ در غزنین) مورخ و نویسنده معروف ایرانی در دربار غزنوی است.
ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی (زاده ۳۷۰ ه. ش ۹۹۵ در روستای حارثآباد از توابع سبزوار امروزی، درگذشته ۴۵۶ ه. ش ۱۰۷۷ در غزنین) مورخ و نویسنده معروف ایرانی در دربار غزنوی است. شهرت او بیشتر به خاطر نگارش کتاب معروف به تاریخ بیهقی است که مهمترین منبع تاریخی در مورد دوران غزنوی است. او اوایل عمر را در نیشابور به تحصیل دانش اشتغال داشت، سپس به سمت دبیری وارد دیوان محمود غزنوی و حکمرانان بعد از او شد و در سال ۴۱۸ ه. ش پس از درگذشت استادش بونصر مشکان به سمت دبیر دیوان شاهی برگزیده شد.
در روزگار عبدالرشید غزنوی، هفتمین امیر غزنوی، او به بالاترین مقام در دیوان، صاحب دیوان رسالت رسید. در همین دوران گرفتار تهمت و کین بداندیشان شد. امیربدگمان او را از کار برکنار کرد و به زندان انداخت. طغرل، غلام گریخته دربار محمود بر امیر عبدالرشید شورید و او را کشت. باز بیهقی به زندان افتاد به همراه گروهی دیگر از درگاهیان و درباریان. وی در سال ۴۳۷ ه. ش پس از آزادی از زندان شروع به نوشتن کتاب معروف خود، تاریخ بیهقی، نمود.
او نوشتن کتاب تاریخ بیهقی را در سن چهل و سه سالگی، آغاز کرد و بیست و دو سال از عمر خویش را بر سر نوشتن آن نهاد. موضوع این کتاب، تاریخی است در سی جلد؛ ولی از این سی جلد تنها شش جلد مانده است. جلد نخست موجود نیز از میانه آغاز می شود. یکی از بخشهای بسیار گیرای این کتاب داستان حسنک وزیر است. وی هشتاد و پنج سال زیست و در سال ۴۵۶ ه. ش در گذشت و به این ترتیب نوزده سال پس از اتمام تاریخ خویش زنده بوده و هر گاه به اطلاعات تازه ای در زمینه کار خود دسترسی می یافته، آن را به متن کتاب می افزوده است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.