مانی یک پیامبر ایرانی بود که در سال ۲۱۶ میلادی در نزدیکی تیسفون به دنیا آمد و پیام آور آیین مانی بود. مانی که در اصل از نجبا بود و خود را کاملاً مانند زرتشت، بودا و عیسی فرستاده خدا معرفی می کرد، برای تکمیل تعلیماتی که پیشینیان آورده بودند، دینی جدید و عمومی را تبلیغ می نمود که مانند مسیحیت در آن به روی آدمیان از هر نژاد و با هر وضع، باز بود. عقاید آن نیز که از آیین های بابلی و ایرانی سیراب شده بود، تحت تأثیر بودایی و مسیحیت قرار گرفت.
او از سوی برادران شاپور یکم پشتیبانی شد و شاپور به او اجازه تبلیغ دینش را داد. اما مورد خشم موبدان زرتشتی دربار ساسانی قرار گرفت و سرانجام در زمان بهرام دوم کشته شد. مانی، از پدر و مادر ایرانی منسوب به بزرگان اشکانی در نزدیکی بابل در میان رودان (بخشی از عراق کنونی) که در آن زمان بخشی از شاهنشاهی ساسانی بود، در بین سالهای 210 تا 276 پس از میلاد مسیح، زاده شد.
نام پدرش پتگ و نام مادرش مریم بود. پدرش به آیین گنوسی و مادرش به احتمال زیاد مسیحی بود. او واعظ مذهبی و بنیانگذار آیینی شد که زمانی دراز در سرزمین هایی از چین تا اروپا پیروان فراوانی داشت ولی بیش از ششصد سال است که منسوخ شده است. مانی رتبه شماره ۸۳ در سیاهه تأثیرگذارترین اشخاص تاریخ، رده بندی شده توسط مایکل اچ هارت را دارد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.